Tottelevaisuuskoulutus

Uman ohjatut tottelevaisuuskoulutukset ovat kurssimuotoisia. Kurssin pituus on yleensä 5 koulutuskertaa. Jokaista kurssia pyritään järjestämään sekä keväällä että syksyllä. 

Koirakon kanssa edetään kurssilla koirakon omilla ehdoilla. Tämä tarkoittaa mm. sitä, että kurssin voi käydä useita kertoja koirakon lähtökohdista ja tarpeista riippuen. Näin yleensä onkin, sillä keskimäärin viiden viikon aikana (alkeiskurssi) ei nuoren koiran ole mahdollista kehittyä niin paljon, että se olisi valmis siirtymään yhden alkeiskurssin jälkeen jatkokurssille.

Koulutukset tapahtuvat pääsääntöisesti niin, että yksi koirakko on kerrallaan koulutusvuorossa, toiset koirat odottavat vuoroaan autossa ja toiset ohjaajat seuraavat vuorossa olevan suoritusta.

 

UMA:n koulutustarjonnan esittely: 

 

Koirankoulutuksen alkeet

Kurssilla keskitytään koiran ja ohjaajan välisen yhteistyön luomiseen, koiran motivointiin ja teknisen opettamisen aloittamiseen. Kurssi sopii kaikille koirakoille, ensimmäiseksi ns. "pentukurssiksi" tai jo aikuisen koiran ja ohjaajan yhteistyön parantamiseksi.

Koirankoulutuksen jatko

Kurssilla perehdytään koiran motivoinnin ja teknisen osaamisen yhdistämiseen koetottelevaisuusliikkeiksi. Jatkokurssin yhtenä tavoitteena on muodostaa omatoiminen tottelevaisuusryhmä, jossa uman kouluttaja vierailee säännöllisesti. Jatkokurssille pääsyn edellytyksenä on alkeiskurssin suorittaminen. Kurssi sopii koirakoille, jotka tähtäävät palveluskoirakokeisiin.

Toko:n/ pk-tottiksen alkeiskurssi

Kurssilla käydään läpi toko:n alokasluokan liikkeet ja niiden opettaminen koiralle sekä käydään läpi BH-kokeen kokeen kulku ja harjoitellaan liikkeitä. Kurssi sopii kaikenikäisille koirille!

Arkitottelevaisuus

Kurssilla opetellaan toimimaan niin, että koirasta tulisi asiallisesti käyttäytyvä seuralainen. Kurssilla harjoitellaan vetämättä liikkumista, ohittamista ja perehdytään siihen, miten ohjaajan on toimittava, että koira haluaisi kuunnella ja totella häntä. Kurssi sopii kaikille koirakoille ja erityisesti koirakoille, joilla on ongelmia arkielämän tilanteissa.

 

Katso tulevat koulutukset tapahtumakalenterista!